26.
nov

 A Rube Goldberg masinériákra könnyen rá lehet kattanni. A vicces mechanikus láncreakció leegyszerűsítve úgy működik, mint a dominósor, amit meglöksz az elején, és a tévé főműsoridőben közvetíti Liluval. A névadó képregényrajzoló mérnök a XX. század elején olyan feleslegesen bonyolult szerkezetekkel szórakoztatta a nagyérdeműt, mint az önműködő szalvéta, amiben még egy papagáj is szerepet kapott az amúgy élettelen mechanikus elemek között. A Goldberg masinákból később a Tom és Jerry rajzolói is gyakran ihletet merítettek, gondoljunk csak az egérlyuk előtt kalapácsban végződő ötletes szerkezetekre, amiket maga Jerry indított el egy óvatlan pillanatban két szobával arrább, hogy aztán címszereplőként rendre megússza a végső, megsemmisítő hatást.

A rubegoldbergizmus persze az irodákat sem hagyta érintetlenül, a következőkben minden idők legmókásabb, munkahelyen összeállított és rögzített láncreakciója látható, ami igaz, hogy közel fél évtizedes, eddig mégsem talált legyőzőre az irodai Humor Gyuszik körében. Közel egy perc mechanika, amivel egy egész éjszakát dolgozott az elkövető. Respect! 

Próbálkoznál hasonlóval?

2 komment

Címkék: irodai goldberg rube vicckirály video rovat

A bejegyzés trackback címe:

https://vicckiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr932473025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.11.27. 02:14:37

"Kirúgni. Bohócokra nincs szükségünk."
süti beállítások módosítása