30.
nov

A folyadékkromatográfián alapuló kutatás-fejlesztés önmagában is elég izgalmas lehet, de az ilyesmivel foglalkozó svéd vállalatnál néhány kolléga úgy gondolta, hogy nem árt egy bombasztikus poénnal feldobni a hófehér hétköznapokat. A tmk műhelyben talált tartályból némi sűrített levegő segítségével gyorsan összeraktak egy pneumatikus ágyút, és egy átlagos reggelen visszalőtték az öltözőszekrényébe gyanútlan áldozatukat. 

A maga nemében brilliáns munkahelyi poén. És vicces. (A hosszabb, az előkészületeket is tartalmazó videó itt látható.)

Szólj hozzá!

Címkék: svéd kutatók vicckirály video rovat

26.
nov

 A Rube Goldberg masinériákra könnyen rá lehet kattanni. A vicces mechanikus láncreakció leegyszerűsítve úgy működik, mint a dominósor, amit meglöksz az elején, és a tévé főműsoridőben közvetíti Liluval. A névadó képregényrajzoló mérnök a XX. század elején olyan feleslegesen bonyolult szerkezetekkel szórakoztatta a nagyérdeműt, mint az önműködő szalvéta, amiben még egy papagáj is szerepet kapott az amúgy élettelen mechanikus elemek között. A Goldberg masinákból később a Tom és Jerry rajzolói is gyakran ihletet merítettek, gondoljunk csak az egérlyuk előtt kalapácsban végződő ötletes szerkezetekre, amiket maga Jerry indított el egy óvatlan pillanatban két szobával arrább, hogy aztán címszereplőként rendre megússza a végső, megsemmisítő hatást.

A rubegoldbergizmus persze az irodákat sem hagyta érintetlenül, a következőkben minden idők legmókásabb, munkahelyen összeállított és rögzített láncreakciója látható, ami igaz, hogy közel fél évtizedes, eddig mégsem talált legyőzőre az irodai Humor Gyuszik körében. Közel egy perc mechanika, amivel egy egész éjszakát dolgozott az elkövető. Respect! 

Próbálkoznál hasonlóval?

2 komment

Címkék: irodai goldberg rube vicckirály video rovat

23.
nov

Az élet valamiért mindig úgy hozza, hogy a mi nélkülözhetetlen, pótolhatatlan, és az egész cég működését alapjaiban biztosító pozíciónk fontosságát a menedzsment alig ismeri el. Állandóan bizonyítanunk kell, szemben Egonnal, aki sokszor hónapokig a ceruzát sem emeli meg, és ezért saját iroda jár neki. Ha nagyon bepöccenünk egy ilyen egonszerű kollégára, így hozhatjuk finoman a tudtára, hogy véleményünk szerint munkatempójával és elkötelezettségével száz év múlva is abban a pozícióban és műbőr főnöki székben ülhet, amit már most is érdemtelenül bitorol.

A jól kidolgozott poén ellen szól, hogy valószínűleg senki nem venné észre a többszáz fős szervezetből, még Egon sem...

 

Szólj hozzá!

Címkék: iroda csontváz vicckirály

22.
nov

Ismerős a szituáció, amikor a második órába forduló mítingen az ember képregényrajzolásba fog, ahol az Alien vs. Predator szereplői a marketingigazgató és a projektiroda vezetőjének arcával egy végső csatában kitépik egymás végtagjait, miközben a szövegbubikban csak annyit nyögnek, hogy arghh, hol a specifikáció, broahh, nincs rá erőforrásunk?

Igen, ez az unalom táplálta spontán irodai kreativitás képzőművészete. Valami ilyesmi hajthatta a következő két installáció kitalálóját is, akik állatosat játszottak az irodai eszközökkel.

A celluxcsiga annyira kézenfekvő, hogy igazán fáj, amiért nem nekünk jutott eszünkbe.

A papírklipekből és a tűzőkapocs-kiszedőből összeállított rovarinvázió viszont sokkal fantáziadúsabb, mint amit mi valaha kitalálnánk.

Van egy irodai biszbaszokból összeállított akciójeleneted? Azonnal küldd be!

(A képeket a failblogról loptuk.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: vicckirály irodai eszközök

19.
nov

Emberünknek elege lett. Elég viccesen osztja meg kollégáival, hogy kilép.

Néhányan jól szórakoznak, de Pablo például az első asztalnál olyan nyugalommal fogyasztja a show alatt a burritóját, mintha a dolog mindennapos lenne.

A film alatt amúgy egy pillanatra látszik, melyik ipari automatizálásban és elektronikus alkatrészgyártásban világszinten is jegyzett vállalatból lett elege a  volt munkatársnak.

Szólj hozzá!

Címkék: felmondás vicckirály video rovat

18.
nov

A füvesített billentyűzetes poén több irodában is szárba szökött, most éppen Labi küldte el a Nou Camp gyepére ugyan még nem emlékeztető, de mindenképpen füves klaviját,

illetve Igor is megosztotta velünk a kollégájának készült kulabás billentyűzet komplex multimédiás felhasználását dokumentáló fotóját.

Köszönjük nekik! Ha küldtök még, akár füvesklavi szépségversenyt is rendezhetünk!

Szólj hozzá!

Címkék: olvasói rovat vicckirály

17.
nov

Ilyesmit kitalálni tényleg csak heccgyártásban megbomlott aggyal és nagyon unalmas munkakörrel lehet. Emberünk azt mutatja be, hogyan lehet frászt hozni gyanútlan asszisztensekre egy gyilkos tűzőgéppel. A móka csattanójaként a frissen fénymásolt szerződést szíven szúrja a kollegina, a nyílt sebből pedig sűrű A4 pozitív vér fröccsen a fontos iratra. Hát nem cuki? 

Szólj hozzá!

Címkék: vér vicckirály video rovat

16.
nov

Az irodai lét egyik nélkülözhetetlen kelléke a bűn rossz kávé, saját bögréből. Semmi nem tudja úgy feldühíteni az amúgy átlagon felüli sztressztűrésre trenírozott korporet-katonákat, mint a bögréjük eltűnése. Takinénik százai csuklanak reggel 9 és 10 között, miközben nyakkendős csoportvezetők, és blézeres projektasszisztensek forgatják fel a tiszta, fejre állított bögrékkel zsúfolt irodai konyhaszekrényeket saját, pótolhatatlan csetreszükért.

Persze még ők sem érdemlik meg a következő átverést, ami a fizika egyszerű törvényeit kihasználva mérhetetlen bosszúságot okoz az áldozatnak.

Öt jel, ami arra figyelmeztet, hogy az iróasztalodat összetrutyizó, kegyetlen poén áldozata leszel:

  • Fejreállított kék bögre fogad az íróasztalod közepén, pedig a tiéd sárga.
  • Fejreállított kék bögre fogad az íróasztalod közepén, pedig sosem kávézol.
  • Fejreállított kék bögre fogad az íróasztalod közepén, és a legjobban utált kollégád már bent van, pedig általában délre jár dolgozni.
  • Fejreállított kék bögre fogad az íróasztalod közepén, és egy webkamera van a fikuszra csíptetve.
  • Tegnap felmondtál az irodai Humor Gyuszinak, és egy fejreállított kék bögre fogad az íróasztalod közepén.

 

10 komment

Címkék: kávé rossz vicc vicckirály video rovat

15.
nov

Az amerikaiaknak eleve van valami fura kattanásuk a Jelloval kapcsolatban. A zselatin alapú desszertek királya már több mint száz éve stabil kedvenc, a brand ezalatt úgy összefort az alaptermékkel, mint ahogy a Kleenex maga lett a papírzsebkendő, vagy ahogy márkanévből igévé alakult a fénymásolás úttőrője, a Xerox.

Ezek után nem meglepő, ha a zselatinos viccek szinte kötelezőek az amerikai irodákban. A szívatás úgy működik, mint ahogy a nagyi epres zselét készít a túrótortára, csak ezúttal egy egér vagy éppen egy billentyűzet körül koaguál a kolloid.

Maga a folyamat pofonegyszerű, a végeredmény pedig ilyesmi lesz:

Magyarországon talán a kocsonyába rejtett kislyukú Nokia-töltő lenne ehhez hasonló poén, a megviccelt kolléga kiehetné a tápot a jóféle, marhahúsos kocsonyából, ha tölteni szeretne. 

Na, ezt megcsinálja valaki?

Szólj hozzá!

Címkék: iroda zselé vicckirály

12.
nov

Az árammal nem játszunk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vicckirály video rovat