02.
okt

Az első sztorinkat marCELL-től kaptuk, aki maga is vicces figura lehet, mert már a neve is rádiótelefonosan-összekacsintósan humoros.

Az egyik mobiltelefon-hálózat üzemeltetési részén dolgozom rádiós mérnökként. Ez olyan terület, ahol általában kizárólag férfiak dolgoznak. Nálunk viszont volt egy lány, nevezzük Katinak, aki az osztályvezető asszisztenseként állandó célpontja volt a férfivicceknek. Az ebben is élen járó kollégám, Petya találta ki a vesszőzés játékot, aminek az volt a lényege, hogy az asszisztens Kati felségterületének számító helyeken (munkaállomás, konyha, női mosdó, stb.) a versenyzőnek hozzá kellett nyomnia a "csomagját" a Kati által érintett helyekhez, ami alapban egy pontot ért. Ha mindezt csupasz "vesszővel" teszi az ember, az öt pont, ha magához Katihoz sikerül így hozzáérni, az tíz pontot ér, ugyanez "fedetlenül" 100-at, és a verseny 100 pontig tart. Persze a játékban rajta kívül senki nem vett részt, de naponta kétszer körbeküldte, hogy pl. irattartó-1p, havi jelenléti-5p, kék fedeles mikroedény-5p. Mi persze csak röhögtünk rajta, sőt egy idő után azzal húztuk, ami amúgy egy ilyen cégnél általános szöveg, hogy ami nincs dokumentálva, az nincs, nem is volt, és nem is lesz.  Erre Petya magához vett egy teszt-telefont, és elkezdte vadul "dokumentálni" a pontvadászatot (szerencsére az 5 pontosok konkrét részleteit kitakarta). Kb. fél év telt el, mire elérte a 100 pontot, és a nagy alkalomból körbeküldött egy slideshowt, amit talán páran lepörgettünk, de senki nem vette igazán komolyan. Kivéve egy valakit, aki vagy szándékosan, vagy véletlenül rámentette a hálózaton lévő Kati könyvtárba. Két nap múlva valamikor délután behívta az OM az irodájába, később Katit is, és még fél hétkor sem volt sehol a srác, azaz borítékolni lehetett, hogy repül. De nem, másnap reggel jött rendesen dolgozni és ebédkor röhögve magyarázta, hogy a cég elküldi egy pszichiáterhez, akinek beszélhet a gondjairól(!). A második alkalomtól fogva állítólag a dokinőnél is vesszőzött, de fotót nem csinált. Tanulság: nincs az a lebukás, ami egy ilyen humorzsákot visszatartana. (Ja, Kati azóta elment és állítólag nem tervezik pótolni)

 

Faszozás a munkahelyen?! Ez még viccnek is rossz. Vagy nem?

Szólj hozzá!

Címkék: telco vicckirály vesszozes

A bejegyzés trackback címe:

https://vicckiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr572343423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása