04.
nov

A billentyűzetből kinövő fű klasszikus irodai átverésnek számít, rengeteg helyen lehet róla olvasni a weben, mégsem találkoztunk még olyannal, aki vette volna a fáratságot, hogy gyepesítse a szabadságon lévő kolléga klaviatúráját. Eddig.

Informatikus barátunk, Zoli kollektívája, három hetes nyaralását töltő kollégájukat tréfálta meg a füves poénnal.

Csak hallomásból ismertük a füvesítős poént, korábban inkább olyan szivatások voltak, mint az időzített taskkal full hangerőn elindított pornó, az optikai egér leragasztása cellux-szal, vagy az orosz windows-zal újrahúzott pc. A füvesítéshez mi konkrétan virágföldet használtunk, és mintha a kertben füvesítettünk volna, megszórtuk fűmaggal a humuszos földdel töltött keyboardot. Az eredményt a csatolt képen látjátok. (A billentyűzet a mai napig megvan, csak sajnos senki nem gondozza, így eléggé kiszáradt belőle a gyep.)

 

 

Az irodai viccek szakirodalmában egyébként az egyszerű vízzel spricnizett, fűmaggal szórt, majd folpack alatt a napos ablakban növesztős eljárástól a vizes vattában ültetett fűmagig sokféle módszer van, a virágföldes változat arra utal, hogy Zoliéknál hobbikertész volt az átverés-szakértő.

Ti füvesítettetek már billentyűzetet? Küldjetek róla fotót!

4 komment

Címkék: billentyűzet olvasói rovat vicckirály

A bejegyzés trackback címe:

https://vicckiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr992423135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Picitures doktor 2010.11.04. 18:12:47

Ahha,most így jobban megnézve rájöttem,hogy miért nem műxik a caps lock-om...

Doryyka 2010.11.04. 19:06:51

A régi melóhelyemen volt egymásnak háttal két gép az asztalon, az egyik élelmes kollega meg megcserélte a perifériákat. Na, azt látni kellett volna. Pont mindkét delikvens leült a gépéhez, az egyik törölni akart a leveleiből, a másik meg bambán nézte, hogy nem is csinál semmit, és tűnnek el a levelei... Hatalmas volt!

bioLarzen 2010.11.04. 19:38:29

@Doryyka: Ilyet én is hallottam, egérrel és hasonló sikerrel:)

bio
süti beállítások módosítása