18.
okt

Már az is vicc, ahogy a 3M kutatói feltalálták. A legtöbb legendás találmányhoz hasonlóan a post-it sem annak indult, ami lett végül. A világhódító innovációk már csak ilyenek. Egy Spencer Silver nevű kollégát a '70-es években avval bíztak meg, hogy kotyvasszon valami extra erős ragasztót, mire előállt egy extra gyengével. Bónuszt biztosan nem kapott érte, de az anyagot betették egy fiókba, hátha még jó lesz valamire. Négy évnek kellett eltelnie, mire Spencer vasárnaponként templomi kórusban éneklő munkatársának annyira elege lett az énekeskönyvéből kihulló könyvjelző-fecnikből, hogy előkaparta a béna ragasztót. A többi pedig már az irodai szekrényekben színesen tornyosuló történelem.

A post-itból ráadásul nem létezik egy lap, csak tömb, vagy tízes tömbcsomag, meg ötösével csomagolt tízes tömbcsomag. Annyi van belőle, hogy komolyan sosem fogy el. Viccesen viszont igen.

Tele lehet post-itolni egy irodát a klasszikus sárgával

UV-színekkel

vagy fóliázással súlyosbítva.

Külön kategória az irodai post-itos szívatásokban a kollégák autójának összeragasztgatása, a komoly internetes karriert befutó post-it Jaguar

például annyira megtetszett a gyártó 3M-nek, hogy egy 2008-as kampányához meg is fújta az alkotóktól (mi nem tesszük, tessék a fenti képre kattintani a hogyan készült sorozatért!).

Hogy mennyire nem egyszerű egy post-ites poént összehozni, arra jó példa az alábbi videó.

 

Olvasói rovatunkba várjuk a hazai post-ites vicceket, ha van ilyened, azonnal küldd be!

 

 

2 komment

Címkék: post it vicckirály

A bejegyzés trackback címe:

https://vicckiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr472380093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazs 2010.10.18. 11:57:45

A Jaguáron nagyobb (8x8-as, vagy 10x10-es) post-it-et használtak, a videón kb. 3x4 cm-est, azzal tényleg macerásabb.

Nálunk az egyik kolléga irodáját burkolták be alufóliával, az is jól nézett ki.

Mikrobi 2010.10.18. 14:37:21

Én egyszer felragasztottam egyet egy ajtóra.
süti beállítások módosítása